WVGP congres op 24 februari 2024


WVGP vzw organiseert haar jaarlijks congres op 24 februari 2024 voor dierenartsen en studenten diergeneeskunde met een interesse in de gezondheid van paarden.

Ochtendprogramma (alleen voor dierenartsen)

Masterclass:

Middagprogramma (voor dierenartsen en studenten diergeneeskunde)

Inschrijven is nog niet mogelijk

lees meer ...Actueel nieuws


FANC

Identificatie

Recent is de procedure voor de registratie van paardachtigen aangepast. De registratieprocedure werd veranderd en dient vanaf 1 april 2023 volledig digitaal te gebeuren met een applicatie van HorseID, geschikt voor Apple en Android apparaten. Meer informatie is te vinden op de website van Paarden punt Vlaanderen, de  Belgische confederatie van het paard (BCP) of van de europese commisie. 

 

West Nile virus in Duitsland

In september 2018 is het eerste geval van een West Nile virus besmetting bij paarden in Duitsland vastgesteld.

Lees meer....


Uitbraak Rhinopneumonie - EHV (2021)

Het ECEIM heeft richtlijnen opgesteld naar aanleiding van de recente uitbraak van het Equine Herpesvirus ofwel Rhinopneumonie in het Spaanse Valencia:

ECEIM guidelines for dealing with returning horses from EHV-1 outbreaks

In light of the current outbreak of Equine Herpes Virus-1 (EHV-1) the European College of Equine Internal Medicine has decided to provide guidelines available to anyone dealing with horses returning from Valencia/Spain or as general guidelines to deal with such outbreaks. Horse owners should seek advice from their veterinarian but may wish to quote these guidelines.

>>> Lees het volledig artikel  <<<Zusterverenigingen